Reinsalu: pronksiöö kohtuotsus on jama

06. jaanuar 2009, 17:50

Riigikogu liige ning Isamaa ja Res Publica
Liidu liige Urmas Reinsalu nimetab eile tehtud Harju maakohtu kohtuotsust, mis
mõistis aprillirahutuste korraldamises süüdistatavad õigeks, oma ajaveebis
jamaks.

„Olen tutvunud kohtuotsuse täistekstiga ja väidan täie selgusega, et minu jaoks on kohtuotsuse selline motivatsioon täiesti arusaamatu,“ kirjutas Reinsalu.

Tema sõnul on otsuses kirjas, et kohtuliku uurimise käigus ei leidunud tõendeid selle kohta, et kogu see rahvamass, mis kogunes Tõnismäele ning hiljem osales massilises korratuses, oli sinna kogunenud just süüdistavate tegevuse tagajärjel.

Reinsalu leiab, et kohtuotsuses on piisavalt tõendeid selle kohta, et süüdistatavad tegelesid pikka aega vaenu õhutamise ja provokatsioonide korraldamisega, mis tipnesid pronksiööga. „Täiesti ilmne on ka põhjuslik seos massi kogunemise ja süüdistatavate tegevusega,“ nentis Reinsalu, kes kiidab ajaveebis ka prokuröri otsust asi edasi kaevata, kuna vähemalt kaudne tahtlus on tema hinnangul ilmselge.

„Kohtuotsus kujutab kohtualuseid süütute ullikestena, kes tegid nalja ja ajasid mingit asja, millel raskete tagajärgede ja vägivallaga vahetut seost polnud. Esitatud tõenditest aga küll taolist muljet ei jää,“ lõpetas riigikogu liige oma blogisissekande.

Harju maakohus mõistis eile õigeks Dmitri Linteri, Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Mark Sirõki. Süüdistuse kohaselt korraldasid Linter, Reva, Klenski ja Sirõk eelmise aasta 26. ja 27. aprillil Tallinnas massilisi korratusi, millega kaasnesid rüüstamised, purustamised, süütamised ja vastuhakud võimuesindajatele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing