BÖRS: Aasia börsid kukkusid

08. jaanuar 2009, 08:53

Pärast seitset päeva kestnud hinnarallit
läksid Aasia aktsiaturud korralikku langusesse, üle kolme protsendi langesid nii
Tokio kui ka Hongkongi börsid.

Hiina suurima arvutitootja Lenovo aktsia hind kukkus 22 protsenti, sest ettevõte ennustas esimest kahjumit viimase 11 kvartali jooksul. Kahe ja poole tuhande töökoha kaotamisest teatanud arvutitootja aktsia hind kukkus viimati nii palju 1998. aastal, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Bank of China aktsia hind kukkus 5,6 protsenti pärast seda, kui miljardär Li Ka-shing müüs aktsiaid oma laenuandjale turuhinnast odavamalt.

Tokio börsil paistis silma maailma suurim elektroonikatööstuse testrite tootja Adventest Corp, mille aktsia kukkus 12 protsenti. Elektroonikatööstusele andis löögi kiibitootja Intel, mis teatas eile hilisõhtul käibe 23-protsendilisest kukkumisest, mis oli suurem kui ettevõte oli prognoosinud novembris.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 08:53
Otsi:

Ava täpsem otsing