Saksamaa ampsas tüki Commerzbankist

Mait Jüriado 08. jaanuar 2009, 20:27

Saksamaa süstis Commerzbanki veel 10
miljardit eurot, et kindlustada riigi suuruselt teise laenaja tagalat. Raha
kasutatakse ka hinge vaakuva rivaali Dresdner Banki ülevõtmiseks.

Rahasüst annab Saksamaale Commerzbankis 25%-lise osaluse, mis tähendab sisuliselt panga natsionaliseerimist. Kaks kuud tagasi süstis Saksamaa panka 8,2 miljardit eurot. Saksa riik on nüüd panka süstinud 18 miljardit eurot, kirjutas Financial Times.

Viimase 8,2 miljardi euro eest sai Saksa riik vastu pikaajalisi võlakirju, mida arvestatakse panga kapitalina, kuid mis ei anna hääletusõigust. 295 miljoni euro eest ostab riik ka Commerzbanki aktsiad hinnaga 6 eurot tükist. Täna langesid panga aktsiad 84 eurosenti 5,25 euroni. Eilse sulgumishinna järgi oli panga väärtus vaid 3,8 miljardit eurot - praktiliselt veerandiku sellest, mida Saksamaa valitsus panka süstis.

Commerzbank loobus 2009. ning 2010. aastal dividendide maksmisest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. January 2009, 18:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing