Vallandatud kantsler saab üle 300 000 krooni hüvitist

09. jaanuar 2009, 17:17

Ametist vabastatud sotsiaalministeeriumi
kantslerile Riho Tapferile maksis ministeerium 313 078 krooni
hüvitist.

Ministeeriumi kantsleri teenistusest vabastamisel makstakse talle hüvitusena ametipalk ametiaja lõpuni jäävate kuude eest, kuid mitte rohkem kui kuue kuu ametipalk, märkis sotsiaalministeeriumi meedianõunik Jana Zdanovitð.

Zdanovitð lisas, et Tapferi kuue kuu ametipalk on 342 000 brutokrooni. "Lisaks saab ta hüvitise 25 kasutamata puhkusepäeva ja kuue tööpäeva eest jaanuaris. Kokku ta saab 404 772 krooni brutokrooni ehk sellest kätte 313 078 krooni," sõnas meedianõunik.

Sotsiaalminister Maret Maripuu ettepanekul vabastas valitsus tänasest sotsiaalministeeriumi kantsleri Riho Tapferi ametist. Ministri selgituse kohaselt neil koostöö ei sujunud, kuna kantsleri rollist ja vastutusest ei saadud ühtmoodi aru. Enne ametisse astumist Tapferil avaliku teenistuste staaþi polnud.

Kuni uue kantsleri ametisse nimetamiseni võtab sotsiaalministeeriumi kantsleri kohuse täitmise üle ministeeriumi finantsjuht, finants- ja varahalduse osakonna juhataja Marelle Erlenheim.

Tapfer juhtis ministeeriumi 1. augustist 2007.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2009, 09:20
Otsi:

Ava täpsem otsing