Ettevõtteid luuakse endise tempoga

Artur Tooman 12. jaanuar 2009, 00:00

Alustavaid ettevõtjaid abistavad spetsialistid ei ole suuri muudatusi märganud. Ida-Viru ettevõtluskeskuse konsultandi Kadri Risti sõnul tunnevad inimesed nende teenuste vastu huvi. "Kuid ma ei julgeks öelda, kas nüüd on oma äri avada soovijaid rohkem või vähem," lisas ta.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev ei ole samuti suurt oma äri alustada soovijate arvu kasvu märganud. Kuid, tema sõnul pole kindlasti ka langust. "Võib öelda, et oma äri alustada soovivate inimeste arv on jäänud samaks," märkis Burnašev.

Tema sõnul ei hõlma EASi toetatavad valdkonnad aga kogu majandust, seega puudutab ka tema hinnang ainult seda osa.

2007. aasta detsembris kuulutas pankroti välja 14 ettevõtet, 2008. aasta detsembris 36.

Stardiraha sai 2008. aastal 156 ettevõtjat üldsummas 12,2 miljonit krooni. 2007. aastal 23,4 miljonit krooni jagasid omavahel ära 190 uustulnukat. Vahe on tingitud sellest, et 2008. aastal avati stardiraha programm hiljem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:53
Otsi:

Ava täpsem otsing