Medvedev: Putin päästab majandust liiga aeglaselt

12. jaanuar 2009, 11:39

Vene president Dmitri Medvedev noomis eile
peaminister Vladimir Putinit liiga aeglase tegutsemise pärast majanduse
turgutamisel, kirjutab Financial Times.

Medvedev teatas, et vaid 30 protsenti oktoobris kinnitatud valitsuse kriisivastasest programmist on täide viidud. "Peame teadvustama, et praegusel hetkel täidetakse planeeritud meetmeid oodatust aeglasemalt ning mis tähtsam – aeglasemalt, kui praegune olukord nõuab," rääkis Medvedev.

Kuigi nii venelased, kui teatav osa muust maailmast on seni olnud veendunud, et Medvedev mängib Venemaa poliitikas pigem teist viiulit, ei pruugi see tegelikkuses nii selge olla. Eelmisel kuul sõnas president, et kogu vastutus olulistes otsustes Venemaal lasub just temal ning ta ei saa seda mitte kellegagi jagada, mida majandusleht võtab sõnumina peaminister Putinile.

Eilne sõnavõtt toimus pärast Vene keskpanga otsust lasta rublal taas dollari/euro valuutakorvi vastu langeda, mis viis valuuta 1,1protsendilisele vajumisele. Ühe dollari eest peab Venemaal välja käima juba 30,5 rubla.

Alates 11. novembrist 2008 on eilne kursi muutus kolmeteistkümnes väärtuse minilangus, kirjutab Financial Times.

Vene keskpanga arvates hävitaks üks suur devalveerimine kindluse ja võiks tekitada paanikat. Alates augustikuisest tipust enne Gruusia sõda on rubla väärtus langenud juba 20 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2009, 16:13
Otsi:

Ava täpsem otsing