Pronksiööl rüüstatud äride omanikud hämmingus

12. jaanuar 2009, 07:17

Tunamullu purustatud ja paljaks röövitud
kaupluste ning söögikohtade omanikud on mässuõhutajate õigeksmõistmisest
hämmingus, kohus ei suutnud neilt isegi kahjutasu nõuda, kirjutab Õhtuleht.

26. aprilli õhtul 2007 valgus Tõnismäel märatsenud rahvahulk mööda Pärnu maanteed Vabaduse väljaku ümbrusse. Põhjalikult peksti teiste rüüstatud poodide ja söögikohtade seas segi Tatari tänava Woodstocki pubi. Suuri vaevu pääsesid eluga keldrisse varjunud pubilised.

Pubiomanikel Maris Lõbul ja Urmas Varmil tuli kõike nullist alustada. Kahju hindasid nad 576 731 kroonile, mille tasus riik. "Kui ma sain otsusest teada, tahtsin Eestist päris ära minna," tunnistas Maris Lõbu. Urmas Varmi sõnul näitab õigeksmõistmine kindlasti Eesti uurimisorganite nõrkust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing