Swedbank kutsus surnut pensioni vormistama

12. jaanuar 2009, 08:52

Suur oli sugulaste üllatus, kui nad leidsid
oma postkastist kirja, mille saajaks märgitud viis aastat tagasi manalateele
läinud vanaisa nimi, kirjutab Oma Saar.

"Meie abivalmis ja sõbralikud teenindajad ootavad Teid juba enne 20. jaanuari lähimasse Swedbanki pangakontorisse," seisis kirjas, kuhu oli veel lisatud, et pank hindab väga tema elukogemust ja tarkust.

"Kirjas oli, et kadunud vanaisa peab panka minema pensioni kättesaamist vormistama," oli ajalehega ühendust võtnud naine nõutu. Imestama paneb see, et viis aastat tagasi surnud vanaisale toodi pension omal ajal koju, ta hoidis oma raha kodus ning tõenäoliselt ta pangakontot ei omanudki, lisas ta.

Oma Saarele on teada veel vähemalt üks saarlane, kellele pank kirja saatis, kuid kes tegelikult on surnud juba üheksa aastat.

Swedbanki seeniorsegmendi juht Merike Mikk sõnas: “Vabandame kõigi ees, kelle lähedaste nimele on pank kirju saatnud. Kui lähedane inimene sureb, palume sellest kindlasti panka teavitada, sest meil ei ole väga operatiivseid kanaleid sellise info saamiseks.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2009, 10:05
Otsi:

Ava täpsem otsing