Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ravimifirmad kaaluvad arstide koolitustoetuste kärpimist

Egle Raadik 13. jaanuar 2009, 00:00

Kahe Eesti suure ravimitootja Eli Lilly ja GlaxoSmithKline'i juhid kinnitasid, et nad ei ole vastu võtnud otsust arstidele suunatud toetusi vähendada.

"Me ei plaani 2009. aastal toetuste suuremaid muudatusi," nentis Eli Lilly Eesti filiaali juhataja Chris Ellermaa, kelle sõnul otsustatakse toetuste andmine ka sel aastal iga üksiku taotluse põhjal eraldi.

GlaxoSmithKline Eesti filiaali juhtaja Akshay Mody sõnul sõltub toetuste eelarve sellest, kas on uusi asju, millest arstid peaksid teada saama ning õppima. See aga omakorda sõltub sellest, mis toimub teadusmaailmas. "Kui ikka tuleb midagi väga olulist, siis tuleb see summa leida," sõnas ta.

Samas tunnistas Eli Lilly Balti juht Rauno Pukonen ravimifirmadest üldistatult kõneledes, et hoolimata statistika puudumisest mulluse neljanda kvartali kohta, on turulangus juba ka nendeni jõudnud. "Kui aga turg ja käibed kukuvad, siis muutuvad ka võimalused väiksemaks, kuna toetused tulevad põhiliselt kasumi arvel," märkis Pukonen.

"Kui toetussummad peaksid oluliselt langema, siis toob see kaasa ka koolitusvõimaluste vähenemise," leiab Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimees Toomas Kariis.

"Idee poolest võib perearst küsida toetust mitmest ravimifirmast korraga ja nii võib tal õnnestuda kogu koolituse eelarve ravimifirmade toetustega ära katta," kirjeldas perearst Anneli Kalle-Talvik.

Pukoneni sõnul oleks üks võimalikke lahendusi eelarve kokkuhoiutingimustes ka rahvusvaheliste konverentside online-ülekanded. "Kindlasti aga ei asenda see 100protsendiliselt konverentsidel kohalkäimist, kuna ei võimalda luua uusi kontakte," tunnistas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:53
Otsi:

Ava täpsem otsing