Ettevõtja: riik peaks ettevõtjaid toetama

17. jaanuar 2009, 09:24

Iga neljas ettevõtja kannatab maksehäirete
all, Inchcape Motors Estonia OÜ juhatuse liige Kalle Kaldjärv leidis, et riik
võiks ettevõtjaid rasketel aegadel aidata.

„Pangad on väga konservatiivsed ja ei kipu arvelduskrediiti või vabu vahendeid võimaldama ja selles osas võiks maksuamet olla paindlikum, sest intress on ikkagi väga kõrge,“ rääkis Kaldjärv, kellel endal otsest kogemust maksuametile võlgu jäämises ei ole. „Riik võiks leida alternatiive siin, aidates ettevõtjaid rasketest aegadest üle saada,“ lisas ta.

Siiski ütles Kaldjärv, et ettevõtted peaksid maksuametile võlgu jäädes püüdma leida muid finantseerimise vahendeid ja kontosid ei hakata ju kohe sulgema.

Reedene Äripäev kirjutas, et maksuvõlg on samas pahatihti pangavõla tekkimise indikaator, kuna maksuameti pangakontode sulgemise järel ei saa ka teisi laene teenindada.

Hulgikaubandusettevõtte Ottenhof partner Hannes Volter tõdeb, et tema poolesajamiljonilise käibega ettevõttel tekkis pangavõlg just maksuvõla tõttu. "Maksuameti esindaja ütles: "Ärge raputage endale tuhka pähe. Makske võlg ära või me paneme konto kinni"," räägib Volter. Kuna ajastamisgraafikust midagi välja ei tulnud, suletigi ettevõtte kontod ning siis tekkis miljonitesse ulatuv võlg ka Swedbanki ees.

Aripaev.ee küsis päevaküsimusena, kas maksuamet võiks võlgnikega paindlikumalt käituda.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2009, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing