Välispartnerid usaldavad Eesti ettevõtjaid

19. jaanuar 2009, 19:59

Välispartnerite usaldusega pole probleeme
tekkinud, vastasid ettevõtjad tänasele Äripäeva päevaküsimusele, kas
välispartnerid usaldavad sinu ettevõtet.

ML Arvutid juhatuse esimees Mait Rahi ütles, et praegu ei ole selles usalduse küsimuses välispartneritega mingeid muutusi olnud. “Tõde on aga see, et krediidikindlustusfirmad vaatavad küll neid asju suhteliselt gloobuse pealt. Aga võib täiesti rahulikult öelda, et meid praegu see mõjutanud ei ole,” lisas Rahi.

Tallinna Kaubamaja kontserni juhataja Raul Puusepp ütles samuti, et neil pole probleemi välispartneritega. “Tallinna Kaubamajal ei ole küll siiamaani partnerite usaldusega ühtegi probleemi ette tulnud. Hetkel küll vähemalt täiesti võõras teema,” sõnas Puusepp.

E-Betoonelement turundus- ja müügidirektor Mart Arro pole küll kohanud, et välispartnerid ettevõtet ei usaldaks. “Eksportturgudel on nõudlus küll vähenenud, aga see ei ole seotud usaldusega. Oleme eksportinud Venemaale põhiliselt ning eksport sinna on langenud, Rootsi samuti,” ütles ta.

“Vähemalt mina ei ole küll kogenud seda, et meie suhtes oleks mingit usaldamatust. Kuna meil on rahvusvaheline ettevõte, siis annab see teatava garantii, et tegemist on ikka usaldusväärse ettevõttega,” sõnas Arro.

Sangari finantsdirektor Maia Palsi ütles, et seni ei ole see probleem neid puudutanud. “Euroopa Liidu kangatarnijatega on meil pikaajaline koostöö, oleme neile maksnud alati korrektselt ning seni ei ole ettemaksu nõutud,” rääkis Arro ja lisas, et siiski mõned kuud tagasi vähendas üks tarnija krediiti müügi summalt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. January 2009, 20:02
Otsi:

Ava täpsem otsing