Ettevõtja: valgus hakkab tunneli lõpust paistma kolmandas kvartalis

20. jaanuar 2009, 21:00

Tahaks loota, et Eesti majandus on põhjast
läbi käinud tänavu kolmanda kvartali lõpuks või neljanda
alguseks, märkis Stravanger OÜ suuromanik Mauno Leppik.

„Väga hea, kui ta nii oleks, aga need ennustused, mida on tehtud läbi viimase pooleteise aasta nii Eesti kui Euroopa Liidu ja maailma tasandil komisjonides, ei ole ajaliselt küll päris täppi läinud. See, et meil läheb halvemaks on õigesti ennustatud,“ ütles Leppik Euroopa Komisjoni eilsest majandusprognoosist ajendatud küsimusele vastates.

Tema sõnul on Euroopa Komisjoni prognoos, et majandus tuleb sellest inertsist välja juba selle aasta suvel, veidi optimistlik. „Ma ise tahaks olla optimist ja loota, et hoopis kolmanda kvartali lõpus või neljanda kvartali alguses hakkab valgus tunneli lõpust paistma,“ vastas Leppik aripaev.ee tänasele päevaküsimusele, kas usute, et majanduslanguse põhi saabub suvel.

Teisalt tõdes ta, et meie siin Eestis võime soovida ja tahta, et majanduslanguse põhi tuleks suvel, aga tegelikult oleme me nii väikesed ja sõltume maailmamajandusest. „Kui seal on hästi, siis ei saa ka Eestil halvemini minna,“ lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. January 2009, 21:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing