Neivelt: hinnad ja palgad madalamaks

22. jaanuar 2009, 07:45

Arengufondi nõukogu esimehe Indrek Neivelti
sõnul pole Eesti enam ammu konkurentsivõimeline oma praeguse kulubaasi juures
ning ainus võimalus oleks lasta hindu alla ja kärpida palku, kirjutas
ERR.ee.

"Pärast seda suurt tarbimispidu on meie peamine probleem konkurentsivõime. Paljudes eksportturgudel on raha devalveerunud. Me ei ole praegu oma hindadega konkurentsivõimelised oma kulubaasi juures. Poola toit tuleb jõudsalt sisse Leetu ja varsti on ta siin," rääkis Neivelt ETV saates "Foorum".

"Täna on selline olukord, et Inglismaal on poes käia odavam, taksosse istumine on odavam kui Tallinnas, restoranis söömine on odavam kui Tallinnas - me tegelikult ei ole konkurentsivõimelised oma hindadega," tõi Neivelt näite.

Neivelti sõnul ei oska praegu keegi ennustada, kui pikaks kujuneb ülemaailmne majanduskriis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 07:45
Otsi:

Ava täpsem otsing