Sony andis massiivse kasumihoiatuse

Mait Jüriado 22. jaanuar 2009, 20:20

Jaapani elektroonikatootja Sony hoiatas, et
võib saada nõudluse vähenemise, tugeva jeeni ning restruktureerimiskulude tõttu
kahjumit massiivsed 2,9 miljardit dollarit.

Opereerimiskahjum oleks Sony jaoks esimene viimase 14 aasta jooksul. Sony on endast mööda lasknud sellised nimed nagu Apple ja tema iPodi, Nintendo Co. videomängturul ning kaotab raha isegi lameekraanideturul, kirjutas CNN.

Sony ootab käesoleval aastal, mis lõppeb märtsis, kahjumit 260 miljardit jeeni ehk 2,9 miljardit dollarit (34,8 miljardit krooni). Eelmise prognoosi ajal ootas Sony aga 200 miljardit jeeni kasumit. Viimane hoiatus on isegi suurem kui meedias välja hõigatud 100 miljardi jeeni suurune kahjum.

Eelmisel kuul teatas Sony 16 000 töötaja koondamisest ning kuue tootmistehase sulgemisest, mis peaks ettevõttel aitama kokku hoida 1,1 miljardit dollarit aastas (13,2 miljardit krooni).

Illustreerimaks seda, kui raske Sonyl praegu on, kukkus Jaapani eksport detsembris aastaga tervelt 35%. Suuresti on see seotud ka tugeva jeeniga, mis rallis dollari vastu eelmisel aastal 20% ning tegi eile viimase 13 aasta kõrgema taseme dollari vastu.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 18:05
Otsi:

Ava täpsem otsing