Tallinn jälle seitsme arukama kogukonna seas

22. jaanuar 2009, 13:36

Tallinn valiti juba kolmandat korda maailma
seitsme kõige intelligentsema kogukonna sekka.

Seitsme intelligentsema sekka valitud linnad ja regioonid on oma majandusliku arengu poolest 21. sajandi musternäited, edastab Raepress.

Tallinna nominatsiooni põhjendatakse kõrgelt arenenud e-süsteemidega, muu hulgas on leidnud äramärkimist Euroopa kõige kõrgetasemelisem ID-kaardi süsteem, Tallinna Tehnoloogiapark, ligi 700 avalikku internetipunkti ja edukad e-riigi programmid.

Eelmisel aastal oli arukate kogukondade seas olemise põhjendus sama, ainsa muudatusena on nimetatud Tallinna Tehnoloogiaparki ja internetipunkte on 100 võrra rohkem.

Lisaks Tallinnale kuuluvad tänavu intelligentsemate kogukondade hulka veel Stockholm (Rootsi), Bristol (USA), Eindhoven (Holland), Issy-les-Moulineaux (Prantsusmaa) ning Fredericton ja Moncton (mõl. Kanada).

Fredericton kuulus koos Tallinnaga esiseitsmikusse ka eelmisel aastal. Eelmisel aastal valiti seitsme sekka veel Dundee (Šotimaa), Gangnami rajoon Soulis (Korea), Kirde-Ohio (USA), Westchester New Yorkis (USA) ning Winston-Salem (USA).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 13:36
Otsi:

Ava täpsem otsing