Uus Maa omanikud mängivad osalusi ümber

22. jaanuar 2009, 18:00

Uus Maa Kinnisvaragrupi väikeomanik Andres
Hall ütles Äripäevale, et senistest omanikest küll keegi ei lahku, aga osalusi
mängitakse ümber, et ettevõtte struktuuri korrastada.

"Senistest omanikest keegi ei lahku," kinnitas Uus Maa Kinnisvaragrupi väikeomanik Andres Hall. Talle kuulub firmast viis protsenti. Halli ütlusel mängitakse lihtsalt osalusi ümber. Kas teise väikeosaniku Jaanuse Lauguse osalus suureneb? "Kuskil gruppi kuuluvates ettevõtetes omanike osalus suureneb ja kuskil sellevõrra jälle väheneb," vastas Hall.

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse liige Jaanust Laugus ei soovinud enda osaluse muutust kommenteerida, kuna ta on suusapuhkusel.

Ka Andres Hall ei soostunud muudatusi konkreetsemalt selgitama, öeldes, et ta pole kindel, kas omanikud on päris täpselt omavahel kokku leppinud, kuidas sellest teemast praegusel hetkel rääkida.

Hall ütles, et grupis on erinevaid ettevõtteid, millega seoses saab midagi müüa ja midagi osta. "Meil on seni olnud ettevõttes erinevad strateegilist tegevust nõudvad üksused. See tähendab seda, et erinevad üksused fokusseeruvad oma tänastele tegevusaladele senisest rohkem," selgitas ta muudatuste vajalikkust.

Samas eitas Hall, et firmadegruppi hakatakse tükeldama. "Ei, ma ei ütleks, et see päris tükeldamine on, aga sihiku täpsemaks seadmine," märkis ta. "Uus Maa Kinnisvarabüroo jääb sellisel kujul kindlasti eksisteerima. Kinnisvarakonsultantide juhtimises ei toimu minu juhtimises mingeid suuremaid muutusi," lisas ta.

Uus Maa Kinnisvaragrupi suurosanik Urmas Laur ei soovinud täna teemat veel kommenteerida. "Hetkel ei ole omanikevahetus toimunud, nii palju saan öelda," sõnas ta. "Lähinädalatel omanike muutusi ei toimu. On küll sõlmitud mingisuguseid leppeid olemasolevate omanike vahel, aga neid kommenteerib Jaanus Laugus," lisas Laur.

Kinnisvarabüroo Uus Maa OÜ 100% omanik on Uus Maa Kinnisvaragrupp OÜ. Viimasest omakorda 42,5% kuulub Ville Jehe ainuomanduses OÜ-le OctoberFirst, 42,5% Urmas Lauri ainuomanduses OÜ-le Leeson, 10% Jaanus Lauguse ainuomanduses OÜ-le Dimension ja 5% Andres Halli ainuomanduses OÜ-le AGH Invest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2009, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing