Endlas näeb oma elu superstaare

Ülle Hallik 23. jaanuar 2009, 00:00

Lisaks noortele on oodatud teatrisse ka kõigi teismeliste vanematele, kelle jaoks ehk tegemist hoiatuslooga, näidates, mis võib juhtuda, kui noorte endi vaba tahet alla ja oma tahtmist peale suruda.

Näidendi on kirjutanud kahasse õed Laura-Marie ja Triinu Ojalo. Vanem õde Triinu on Endla teatri dramaturg, kellelt pärineb loo idee ja kirjanduslik teostus. Tema teismeline õde Laura-Marie aitas avada aga noorte maailma ja kõnekeelt. Lavastuse juures on lavastajana tegev ka kolmas õde Tuulikki. Lavastajaks on Enn Keerd ning mängivad teatri noortestuudio õpilased.

Lugu räägib olulistest asjadest noorte elus: koolist, kodust, sõprusest, ideaalidest, hirmust täiskasvanute maailma ees, eneseotsingutest ning esimesest armumisest. Näidendi üks tegelastest on 16aastane Lenna, kes on pealtnäha musterõpilane ja üks kooli popimatest tüdrukutest. Särava pinna all on peidus aga painav hirm ja väsimus.

Neiu on segaduses küsimustest, kas ta tõesti peab kõiges olema kogu aeg parim ning kas ta ikka peab juba praegu valima tee, mida mööda kogu ülejäänud elu käia. Lenna sõbrad ei märkagi, kuidas ta neist järjest kaugemale libiseb. Ka Lenna poiss-sõbral on üha rohkem tegemist oma bändis kitarri mängimisega. Kõik tahavad ju saada superstaarideks…

"Olulisim teema on isikliku vabaduse teema ja muidugi ka noorte identiteediküsimused," selgitas temaatikat üks näidendi autoritest, vanem õde Triinu Ojalo. Tema hinnangul on noortele väga oluline, mis valikuid tehakse, et end määratleda. Kas identifitseeruda mingi rühma järgi või olla see, kes sa ise tegelikult olla tahad.

Lavastaja Enn Keerdi hinnangul peaksid tükki vaatama tulema ka kõik, kel kokkupuuteid noortega. "Tihti kiputakse unustama, et oma tahteid ja soove ei saa ja ei tohi noortele peale suruda," selgitas ta. Lugu annab võimaluse heita pilk sellele, mida noored tegelikult tunnevad või mõtlevad, kui vanemad on nende tee ette määranud ja valikuvabadused ära võtnud.

Lavastusel on ka oma blogi, mille leiab internetist aadressil www.omaelusuperstaarid.blogspot.com.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:59
Otsi:

Ava täpsem otsing