Maadleja pakub aasta filmielamuse

Rivo Sarapik 23. jaanuar 2009, 00:00

Mickey Rourke mängib rolli, mis on justkui talle kirjutatud. Pahelise ja metsiku minevikuga näitleja ja poksijana särab ta endist maadlejat Randy "Jäär" Robinsoni mängides võimsalt. Kusjuures, Rourke ei olnud lavastaja esimene valik peaosatäitjaks. Jumal tänatud, et Nicholas Cage ja Sylvester Stallone olid muude projektidega rohkem hõivatud ega saanud filmis kaasa lüüa.

Ehkki peategelase tõttu on filmis olulisel kohal maadlus, ei ole tegemist maadlusfilmiga, mida ainult alfaisased õlle ja rasvase vorsti seltsis kaema võiksid minna. Maadleja on hoopis inimlik lugu endisest tippmaadlejast, kes töötab pärast oma hiilgeaegu supermarketi laos ning teenib lisaraha kohalikes koolides ja võimlates maadlusfännidele võitlust etendades, autogramme jagades ja maadlusnodi müües.

Filmi kulgedes saab aga selgeks, et etendus pole respekteeritud meistri jaoks pelgalt rahateenimisviis - maadlusringi põgeneb ta mõttetu ja kiusliku maailma eest pakku.

Filmidega "Pi" ja "Reekviem unistusele" avalikkuse tähelepanu pälvinud lavastaja Darren Aronofsky film lisab lisaks hobile rohmakale sportlasele inimlikkust läheduseotsingutega vananeva strippari (Marisa Tomei) seltsis ning äraleppimispüüdu kaugenenud tütrega (Evan Rachel Wood).

PÖFFil pea täissaalile läinud film ei petnud publiku ootusi ja vaatajad valisid selle 2008. aasta festivali publikulemmikuks. Tunnustus sellega aga ei piirdu. Võideti Veneetsia filmifestival ja kaks Kuldgloobust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing