Kallas: minule võib teha kingitusi kuni 150 eurot

23. jaanuar 2009, 12:08

Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim
Kallase sõnul võib talle teha kingitusi kuni 150 eurot (2350 krooni) ja need
kõik peavad olema registreeritud.

Poliitik märkis, et kingitused, mida ta saab, suurt väärtust ei oma: „Mulle tuuakse täielikku jama. Kuna teatakse, et kallist asja ei tohi tuua, siis tuuakse igasugust prahti.“

Kallase sõnul on kingitusi deklareerida uskumatult raske. „Paberi peale ei pane te iial kirja kõiki detaile. Muidugi ei saa kingituste vastuvõtmist liberaliseerida,“ rääkis Kallas EALLi konverentsil “Meedia ja korruptsioon. Meedia roll poliitilise kultuuri edendamisel“.

Lisaks kingitustele on veel teisi momente, kus tekib küsimus, kas tegu ei ole liiga kalli meenega. Kui poliitik veedab aega vana koolivenna ja ärimehe jahil, siis kas see on huvide konflikt?
„Teatud puhkusereiside puhul on hall koht. Aga kingituste üle arutlemine pöörab väga kiiresti absurdiks. Kunagi rääkis Tiit Vähi mulle, et talle toodi toorest kala ja arutles, et kuhu lahte peab ta siis selle nüüd annetama,“ meenutas ta.

Kallas märkis, et on kohti, kus järeleandmisi ei tohi olla: „Osalused ettevõtetes ja kinnisvara on asjad, mis peaksid olema selgelt määratletud, sest need ei kao kuhugi.“ Samuti peab jälgima, et kõrge ametnik pärast ametiaja lõppu ei lähe kohe tööle ettevõttesse, mille kasuks ta varem otsuseid on teinud. Eriti rangelt jälgib seda Prantsusmaa.

.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2009, 13:16
Otsi:

Ava täpsem otsing