Konsultant: sotsiaaltoetustelt ei saa lõputult kokku hoida

26. jaanuar 2009, 22:03

Heli Raidve Tööõigusabi jurist-konsultant
Mari Rask ütles tänasele aripaev.ee päevaküsimusele vastates, et
sotsiaaltoetustelt ei saa lõputult kokku hoida, seetõttu tuleb vähendada ka
kaitsekulutusi.

"Kuna mul ei ole kaitsekuludega kunagi pistmist olnud, ei kujuta ette, kui suured need on ja mis nendega tehakse. Ma ei ole selle peale mõelnud. Olen mõelnud teiste asjade peale, kus riik on plaaninud kulusid vähendada. 5,2 mld krooni tundub kahtlemata suur number. Kuna ma ei tea üldse, kus nad seda kasutavad ja mida annaks seal vähendada, on raske öelda, kas ja kus vähendada. Ma ei ole riigieelarvet lugenud, kas seal on kuluread lahti kirjutatud," rääkis Rask.

"Nad on seda vahel kasutanud tsiviilotstarbeks, mis on iseenesest väga teretulnud," lisas naine. "Ma pean õigeks, kui meil on majanduslikult raske olukord riigis, siis tuleb vaadata kõik valdkonnad läbi, kuhu riik oma raha paigutab. Ei saa lõpmatult kokku hoida sotsiaaltoetustelt ja pensionilt."

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2009, 22:03
Otsi:

Ava täpsem otsing