Rehe: laenude juurdekasv peab säilima

Mait Jüriado 26. jaanuar 2009, 18:44

Eesti pangaliidu esimehe Aivar Rehe arvates
peame praegu võitlema selle eest, et laenuraha juurdekasv säiliks.

"Ka nullkasv on väga hea tulemus," kommenteeris Rehe aripaev.ee-le. "Väga tõsine töö seisab veel ees, et säilitada seda laenuressurssi."

Rehe sõnul laenukraanid kinni ei lähe. "Kui majandustegevus käib, siis ikka tahetakse mingisuguses mahus laene saada. Praegu on lühiajalised ressursid rohkem hinnas kui pikaajalised investeeringud. Ettevõte ei mõtle palju mitme aasta perspektiivis, vaid keskendutakse sellele, et rahavood oleks kontrolli all," märkis Rehe.

Rehe sõnul pole aasta teise poole laenuraha juurdekasvu ärakukkumine veel väga dramaatiline, sest see oli ikka veel positiivne, mitte negatiivne. Samuti ei tasu deposiitide detsembrikuu mahu kasvule olulist rõhku panna, kuna aasta viimases kvartalis vähenes deposiitide maht 0,1 miljardi võrra.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2009, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing