Uus miljardipettus New Yorgis

27. jaanuar 2009, 12:02

Eile õhtul arreteeris New Yorgi
politsei veel ühe petturi, keda kahtlustatakse 380 miljoni dollarilise (4,6 mld
kr) nn Ponzi skeemi korraldamises, kirjutab New York Times.

Ärimees Nicholas Cosmo andis end üles Long Islandi raudteejaamas. Tema advokaadid põhjendavad seda Cosmo sooviga teha koostööd politseiga, et investorite närve veidi rahustada. Politsei otsis läbi ka tema kontori ning viis pealtnägijate sõnul minema mitu kasti materjale.

Cosmot on ka varem karistatud ebaausa käitumise eest. 1997. aastal töötas ta aktsiamaaklerina, lahkudes ametist süüdistustega fondide ebaseaduslikus omastamises. Ta mõisteti 1999. aastal süüdi ning kandis 21kuulise vanglakaristuse, lisaks maksis 135 000 dollarit hüvitusi.

Ponzi skeemi süüdistus on seotud Cosmo ettevõttega Agape World.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. January 2009, 12:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing