Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Hamburgerikuningas Carrols jõudis Tallinna
Carrolsi avamisele oli kohale kutsud ka kohalik ärieliit.
Hamburgereid seostati eelkõige elulaadiga, milles valitsevad kiirus, autod ja arvutid ning mille puhul vaatamata ajanappusele on vaja vahetevahel ka midagi hamba alla pista. Lihtsaim viis selleks oli tee äärde jäävast hamburgeriputkast mööda sõites käsi autoaknast välja sirutada, et näljakustutus kätte saada.
Carrolsi avamine toimus kiirustades - stardipäeva hommikul ilmestasid hoone suurtest klaasakendest merele avanevat vaadet ehitustööliste vagunelamud ning maja esikülge suured prahikotid ja redel.
Ka teenindajate koolituseks ei jäänud rohkem aega kui vaid paaritunnine videoõpe. Kassaaparaadi käsitlemine aga tuli selgeks saada restorani avapäeval jooksvalt
Saatuse tahtel rikkus restorani avamise pidulikku meeleolu kolmetunnine elektrikatkestus. Kui Carrols keskpäeval ametlikult uksed avas, täitus restoran hetkega rahvamassiga, kelle teenindamisega kogenematu meeskond kuidagi hakkama ei suutnud saada. Peataolekus unustati nii mõnelegi soovitud portsjon ette andmata, mida kompenseeriti aga kohe tasuta lisahamburgeriga.
Eestis ei oldud seni klassikalisi hamburgereid müüdud, hamburgeri Eesti-pärase imitatsiooniga olid Tallinnas endale nime teinud ASi Nehatu toitlustuskohad ning Lembit Sootsi kiirtoitlustusrestoranid Toidutare ja Peoleo.
Autor: ÄP