Ford sai 5,9 miljardit dollarit kahjumit

Mait Jüriado 29. jaanuar 2009, 16:44

USA autohiiglane Ford Motor Co. sai
viimases kvartalis 5,9 miljardit dollarit ehk üle 70 miljardi krooni
kahjumit.

Ford Motor, kes juba on koondanud tuhandeid töötajaid, kavatseb veelgi koondamisi ette võtta peale seda, kui viimases kvartalis põletati veel miljardeid dollareid. Ettevõte teatas juba kolmandat aastat järjest kahjumist.

Ettevõte sai neljandas kvartalis 2,46 USA dollarit aktsia kohta kahjumit ning aastane kahjum küündis 14,6 miljardi dollarini (175 miljardit krooni), võrreldes 2007. aasta 2,72 miljardi dollarilise kahjumiga (32,6 miljardit krooni).

Autotootjal on 2009. aastaks kasutada 13,4 miljardit dollarit, enne kui raha otsa lõpeb. Käive kukkus 29,2 miljardi dollarini (350 miljardit krooni) 45,5-lt miljardilt dollarilt (546 miljardit krooni), sest USA autotööstus on praktiliselt kokku kukkunud.

Ettevõte üritab meeleheitlikult kulusid kokku hoida, teatades, et autotootmise kulud suudeti viimases kvartalis 1,4 miljardit dollarit kokku tõmmata ning aastas suudeti kokku hoida 4,4 miljardit dollarit.

Uue aasta prognoosid on veelgi mustemad. Ettevõte prognoosib ainuüksi USAs müüa 10,5 miljonit sõidukit. "Esimene kvartal tõotab tulla eriti raske, sest meil praktiliselt tootmine seisis", ütles Fordi finantsjuht Lewis Booth Wall Street Journal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2009, 21:28
Otsi:

Ava täpsem otsing