Linnaasutus maksis poole aastaeelarvest nõukogu liikmeile

29. jaanuar 2009, 08:49

Linnapea Edgar Savisaar
juhitava nõukoguga Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus kulutas poole
oma eelarvest nõukogu liikmete tasudeks.

Tallinna volikogu otsusega mullu jaanuaris loodud sihtasutuse nõukogul on kaheksa liiget, sealhulgas Keskerakonna juht Edgar Savisaar, ekspresident Arnold Rüütel ja kõrged linnaametnikud, kirjutab Eesti Ekspress.

Kui sihtasutusele konkursiga leitud tegevjuht Andra Veidemann mullu septembri algul arengu- ja koolituskeskus asjaajamise üle võttis, avanes talle selle rahaasjadest järgmine pilt: arvel asunud veidi vähem kui miljonist kroonist oli 48 protsenti ette nähtud nõukogu liikmetele välja makstavateks palkadeks ja nendelt tasutavateks maksudeks.

Ekspress kahtlustab, et linnavõim on ehitanud puukfirma, mille tegelik eesmärk on vajalikele inimestele raha välja kantida, märkides, et tegu on üpris väikese organisatsiooniga, mille palgal lisaks juhatajale vaid paar-kolm inimest.

Volikogus kinnitatud põhikirja järgi võib sihtasutuse nõukogu liikmele maksta tema ülesannetele ja sihtasutuse majanduslikule olukorrale vastavat tasu, tasu suuruse otsustab Tallinna linnavalitsus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2009, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing