Siilats: tulevikus on Eestis vähe sildumise kohti

29. jaanuar 2009, 18:54

Väikesadamate maksukoormuse
kasvatamine avaldab negatiivset mõju nii sadamte - kui
ka regionaalarengule, ütles Balti Merekaatrite ASi nõukogu esimees Viktor
Siilats.

"Eestis on väikesadamatest suur puudus. Reeglina nad ei tule niigi omadega ots-otsaga kokku," kommenteeris Siilats seaduseelnõud, mille kohaselt tuleb väikesadama ehitus- ja kasutusloa eest olenevalt ehitise suurusest maksta vähemalt 500 000 krooni.

"Väikesadamate toetusprogramm, mis on EASis välja kuulutatud, on rohkem poliitiliselt omadele mõeldud,” märkis ta.

"Pakun, et väikelaevnikel saab olema tulevikus Eestis väga vähe kohti, kuhu silduda," sõnas Siilats. "Lisaks väikesadamate arengu pidurdamisele avaldab see negatiivset mõju turismisektorile ja regionaalarengule," ütles ta.

Siilatsi sõnul kaob ära selline ettevõtlus viis, et kusagil kaldal on restoranike või saunake, mille juures on sild ja mille ette saaks silduda. "Selline tegevusvorm on välistatud. Selline sillake peab kindlasti taotlema akvatooriumi ning talle avaldub kogu sadamaseaduse karmus," ütles Siilats.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2009, 10:35
Otsi:

Ava täpsem otsing