Ansip kärpest: eelarves õhku pole

30. jaanuar 2009, 15:38

Kaheksa miljardi krooni suuruse
eelarvekärpe tegemine on väga raske, sest õhku eelarves ei ole,
ütles peaminister Andrus Ansip täna Vikerraadios.

Jutud stiilis laske eelarvest õhk välja tekitavad küsimuse, mis see õhk on, lisas ta. "Kas pensionid, politseinike või õpetajate palk," küsis Ansip saates Peaministritund ning märkis, et tema eelarves õhku ei näe.

Ansipi sõnul on kärbete tegemine väga raske. "Uusi kohti ei suuda keegi välja mõelda, kõik kärpekohad on väga valusad," rõhutas Ansip. Küsimusele, kuidas läheb eile otsustatud kaheksa miljardi krooni suuruse lisaeelarve koostamine, vastas peaminister: "Läheb küll, aga ollakse alles alguses".

Ansipi sõnul on kärbete plaanimisel võetud arvesse kõik siseriiklikud aspektid. Maailmamajandus on see, millest peab praegu valima kõige negatiivsema stsenaariumi, selle järgi tuleb ka otsuseid teha, lisas Ansip.

"Eesti Pank soovitas teha negatiivse eelarve vahemikus 6-9 miljardit krooni," rääkis peaminister. Tema sõnul võttis valitsus ettepanekut kuulda ning otsustas kaheksa miljardi kroonise negatiivse lisaeelarve kasuks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2009, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing