Hansabank Markets: Leedu majandus kukub 6%

30. jaanuar 2009, 13:29

Leedu majandus kukub tänavu kuus protsenti,
selgub Hansabank Marketsi Baltimaade majandusprognoosist.

Majanduslangus Leedus osutub Hansabank Marketsi hinnangul varemoodatust sügavamaks ja prognoosida võib kõikide nõudluskomponentide nõrgenemist, teatas Hansabank Markets. Sise- ja välistarbimise nõrgenemine toob kaasa investeeringute vähenemise. Eratarbimine väheneb Leedus sel aastal seitse protsenti, seisab analüüsis.

Töötus kasvab Leedus tänavu umbes 9,5 protsendini ja järgmisel aastal 12 protsendini. Eelmise aasta lõpus alanud koondamised jätkuvad, praeguste plaanide järgi kavandab koondamisi pea pool Leedu ettevõtetest. Kõige ulatuslikum tööjõu vähenemine toimub tööstuses ja ehituses, leiab Hansabank Markets.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. January 2009, 13:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing