Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ilves: riik ei saa lasta end koondada

31. jaanuar 2009, 14:43

Riik ei saa lasta end koondada, ütles
president Toomas Hendrik Ilves, kõneldes Vabadussõda ühe ägedama ja olulisema
lahingu, Paju lahingu 90. aastapäeva tähistamisel Tõlliste vallas.

“Unistused saavad teoks, kui nendele järgnevad konkreetsed teod. Kui meil on ühine soov seista oma riigi eest, siis me suudame seda teha,” ütles Ilves.

“Raskeid, ettepoole vaatavaid otsuseid, tuleb teha ka kõige keerulisematel aegadel. Ei saa jääda ootama paremaid aegu ja loota kindlale käele. Demokraatia ongi see kindlaim käsi iseseisvuse hoidmiseks,” rõhutas president Ilves.

“Need mõtted on väga olulised ka praegu, kui maailma majanduskriis on osutunud kardetust veelgi tõsisemaks. Avatud majandusega väikest riiki nagu Eesti mõjutab selline tagasilöök väga suurel määral. Teisalt on just väikesel riigil võimalik kiirete, kuid läbimõeldud otsustega hullemat ära hoida ja panna alus homsele tõusule,” rääkis riigipea.

“Otsused, mis kindlustaksid Eesti riigi eduka toimimise ka järgmisel aastal, 10 aasta pärast või 100 aasta pärast, tuleb teha täna. Just seepärast vaatavad valitsus ja Riigikogu kriitilise pilguga üle tänavuse eelarve kulud, et teha vajalikud kärped ning kindlustada sellega, et riiki ei tabaks pankrot nagu on juhtunud mitmete ettevõtetega, kus töötajad on saanud koondamisteated. Riik ei saa lasta end koondada,” ütles president Ilves.

“Siin, Paju lahingu paigas on paslik meenutada, et Vabadussõja võitsime me just tänu inimeste kaasamisele ja usaldamisele, sellest tulenevale rahva tahtele hoida ja kaitsta oma maad,” sõnas riigipea.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2009, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing