Kohus mõistis Kiikeri poolest saadik õigeks

02. veebruar 2009, 14:31

Kunagine ERA Panga tippjuht Jaak Kiiker jäi
ringkonnakohtu otsusega süüdi vaid ühes ametiseisundi kuritarvitamise episoodis,
teatas kohus.

Tartu ringkonnakohus tühistas endise pankrotistunud AS ERA Panga juhatuse esimehe Jaak Kiikeri süüdimõistmise ühes ametiseisundi kuritarvitamise episoodis, mis oli aegunud. Aastate jooksul aegus esialgses süüdistuses olnud 11 süüdistusepisoodist seitse.

Ülejäänud osas jättis ringkonnakohus maakohtu otsuse muutmata. Seega jäi jõusse Jaak Kiikeri süüdimõistmine ühes ametiseisundi kuritarvitamise episoodis, millega ta tekitas koos Polaris Vara nõukogu ja juhatuse liikmetega kahju Polaris Varale ja KAS Polaris Elule. Jõusse jäi ka Kiikeri karistamine kaheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus nii Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kaire Hänilene kui ka Kiikeri kaitsja vandeadvokaat Mart Missik.

Prokurör palus ringkonnakohtul tühistada maakohtu otsus osaliselt: karistusest tingimisi vabastamises ja lisakaristuse kohaldamata jätmises. Prokurör taotles Kiikerile äriühingu tegevjuhi, likvideerija ja prokuristina töötamise ning äriühingu juhatusse valimise keeldu. Kaitsja palus Kiiker talle esitatud süüdistuses täielikult õigeks mõista.

Tartu maakohus mõistis Mullu oktoobris Kiikeri õigeks talle esitatud käibemaksudeklaratsioonide esitamata jätmise süüdistuses, kuna prokurör loobus sellest. Samuti mõistis maakohus Kiikeri õigeks ametiseisundi kuritarvitamise episoodis, kus varalise kahju tekkimist ei tõendatud.

Tartu ringkonnakohtu otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb ringkonnakohus motiveeritud otsuse 23. veebruariks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing