Kultuuri tarbimine ei ole vähenenud

Mait Jüriado 02. veebruar 2009, 21:30

Aasta algusest raamatutele ja
kultuuriürituste piletitele kehtima hakanud kõrgem käibemaks pole inimeste huvi
kultuuri tarbimise vastu kuigivõrd kahandanud, väidavad raamatu- ning
piletimüüjad.

Samas on kontserdikorraldajate sõnul jäänud kultuuri pakkumine tagasihoidlikumaks, vahendas ERR "Kultuuriuudiseid".

Eesti suurimad raamatumüüjad Apollo Raamatumaja ning Rahva Raamat kinnitavad, et tükikaupa lugedes osteti raamatuid tänavu jaanuaris sama palju kui aasta eest. "Küll on nagu käibe poolest väike langus, raamatu hind on langenud suurte sooduskampaaniate tõttu," selgitas ASi Apollo Raamatumaja turundusjuht Tiia Laul.

Samuti on kirjastajad uute teoste väljaandmisel muutunud ettevaatlikumaks. "Kirjastused on natuke tõmmanud tagasi, vähemalt pole sama palju peale tulejaid kui mullu, tugevad raamatud jõudsid kohe edetabelisse, aga praegu on edetabelites kõik mullused, mõni üksik jõuab sisse," lisas Taul.

Kontserdikorraldajad siiski nii optimistlikud ei ole ning kui jätta välja kahe nädala pärast Tallinnasse jõudev James Blunt ning augustis kontserdi andev Madonna, on tänavune suurkontsertide kalender hõre.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2009, 21:30
Otsi:

Ava täpsem otsing