Üks küsimus: Kas ostaksite riigi võlakirju?

ÄP 03. veebruar 2009, 00:00

Endel Siff, Priomos OÜ omanik
Eesti võlakirju küll ostaks, aga prioriteediks pean kulude kontrolli alla saamist, mis hoiaks ära võlakirjade emiteerimise. Võlakirjade näol oleks tegemist normaalse rahapaigutusega, mis tundub turvaline.

Hillar Teder, Ekspert Kapitali omanik
Kui mul oleks vaba raha, mis niisama seisab, siis miks mitte. Ei kujuta ette, kas selliseid asju müüakse nii, et iga kodanik saab osta.

Alar Tamming, Tavid ASi omanik
Mina Eesti võlakirju ei ostaks. Tõenäoliselt minnakse seda teed sellepärast, et inimesed on ärevuses. Mina pooldan seda lähenemist, et kroon peab olema tagatud mingi välisvaluutaga, riigieelarve peab olema tasakaalus ja riik laenu ei võta. Nüüd on jõutud väga absurdsesse olukorda, et Eesti kroon on tagatud euroga, aga euro ei ole mitte millegagi tagatud. Ja see kriis lõpeb nii, nagu ta ennegi on lõppenud - ülemaailmse rahareformiga.

Võlakirjade väljaandmine on ajutine lahendus, mis lükkab kriisi edasi ja hilisem pauk on sedavõrd suurem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:56
Otsi:

Ava täpsem otsing