Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saaremaa mööblitootja: tellija kaupleb viiendiku võrra hinda alla

03. veebruar 2009, 16:55

Tellija on täna see, kes dikteerib
tootjale hinna, nentis Kuressaares eritellimusmööblit projekteeriva ja
valmistava OÜ Kalla Mööbel tegevjuht Robert Pajussaar.

„Täna saad potentsiaalse tellijaga tõsisemalt jutule alles siis, kui oled valmis umbes kakskümmend protsenti toote hinnast alla laskma,“ lausus Pajussaar. „Ja tellija käitub targalt. Ise ka käituks tellijana samamoodi.“

Pajussaar rõhutas, et seega tuleb samas suurusjärgus ka kulusid kokku hoida, sest muidu ellu ei jää. „Midagi pole teha, eelkõige tuleb palkade kallale minna ja palku olemegi juba kärpinud,“ tunnistas Pajussaar. „Samas ei saa seda väga hoogsalt teha, sest eesmärk on ju ikka head meeskonda koos hoida.“

Kalla Mööbel on suurim mööblitootja Saaremaal, kellel on oma konstruktoribüroo. Firma käive oli 2007. aastal 27,5 miljonit krooni ning esialgsetel andmetel kukkus mullu käive umbes kümme protsenti. „Leian, et see on väga hea tulemus,“ ütles Pajussaar. „Tänavu kukub käive ilmselt rohkem kui kümnendiku võrra.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2009, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing