Tallinn tahab kehtestada taksofirmadele piirhinnad

03. veebruar 2009, 09:09

Tallinna linn tahab kehtestada
taksofirmadele piirhinnad, kuna turiste nööritakse tihti väga kõrgete hindadega,
rääkis abilinnapea Jaanus Mutli Terevisioonis.

"Me ei ole tegelikult rääkinud ühtsetest tariifidest, vaid ülemisest piirhinnast," täpsustas Mutli saatejuhi küsimust ühtsete tariifide kohta. Probleemid on tema sõnul tekkinud juba mitme aasta eest. "Valdavalt see kohalikku inimest ei puuduta, pigem puudutab see turisti, kes tihtipeale on sattunud hirm kalli taksoteenuse peale," põhjendas Mutli.

Samuti tahab linn kehtestada alampiiri, ütles Mutli. "Kui vaadata, mis täna turul toimub, kus üksteise võidu üritatakse hindu langetada, kus odavaim kilomeetri hind on juba 4.90 krooni, siis mul tekib küsimus, kas selle kolomeetrihinna juures ikka kõik maksud saavad makstud," küsis abilinnapea veidi muheldes.

Eesti Taksojuhtide juhatuse liige Lembit Poolak ütles, et Eesti on ELi liige ja me oleme vabaturumajanduses, kus teenuse osutaja kehtestab hinna vastavalt oma kriteeriumide järgi. "Ma olen nõus, et takso hindade kehtestamise kriteeriumid vajavad täpsustamist, aga täna ma ei näe mingit normaalset põhjendust sellele, et administritatiivsete vahenditega kohalik omavalitsus või riik sekkuks taksode hindade kehtestamisse," ei mõistnud Poolak piirhindades vajalikkust.

Mutli sõnul on nii Helsingis kui Prahas piirhinnad, millest soovib ka Tallinn lähtuda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2009, 17:13
Otsi:

Ava täpsem otsing