Asmann: provisjonide põhimõtteid pole muudetud

Piret Reiljan 05. veebruar 2009, 15:27

SEB Eesti juhi Ahti Asmanni sõnul pole SEB
põhimõtted provisjonide tegemisel muutunud, kuid alates 2007. aasta
neljandast kvartalist on Eestis laenude allahindlusi suurendatud halvenenud
majanduskeskkonna tõttu.

"SEB põhimõtted provisjonide tegemisel ei ole muutunud. Küll aga muutub pidevalt meid ümbritsev majanduskeskkond," sõnas Asmann. Ta lisas, et SEB Eesti alustas provisjonide suurendamist juba 2007. aasta neljandas kvartalis, et olla valmis keerukamateks aegadeks.

Provisjonide suurus tulevikus sõltub Asmanni sõnul majanduskeskkonna edasisest arengust.

Täna avaldatud SEB majandustulemustest selgus, et SEB eelmise aasta hinnangulised laenukahjumid Balti riikidesse antud laenudelt on kasvanud 1,3 miljardile kroonile (898 mln Rootsi krooni), 2007. aastal oli SEB Baltikumi laenukahju pea neli korda väiksem ehk 351 miljonit krooni (239 miljonit Rootsi krooni). Kogu grupi laenukahjust moodustas Baltikumi osa mullu veidi üle poole.

"Meile teada olevalt ei plaanita Nordea filiaalidele Balti riikides kehtestada mingeid kontsernist erinevaid reegleid ja seetõttu plaanime olla provisjonide hindamisel sama konservatiivsed nagu varasematel aastatel", iseloomustas laenude allahindamist Nordea Panga juhatuse liige ja krediidijuht Ivar Kallast.

"Arvestades majanduse üldist olukorda ja suundumusi leiame, et Eesti pankade laenuprovisjonid pigem jätkuvalt kasvavad. Kuna me ei oma ülevaadet teiste paSEB Eesti juht Ahti AsmannSEB Eesti juht Ahti Asmannnkade portfelli kvaliteedist, siis me ei kommenteeri provisjonide mõju pankade üldisele kasumlikkusele," märkis Kallast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2009, 15:27
Otsi:

Ava täpsem otsing