Autoosade tootjad küsivad 25,5 miljardit dollarit

Mait Jüriado 05. veebruar 2009, 21:34

Grupp autoosade tootjaid tahavad küsida USA
valitsuselt päästerahaks 25,5 miljardit dollarit, sest tööstusharu kannatab koos
automüügi kukkumisega.

Motor Equipment Manufacturers Association, kes esindab USAs autoosade tootjaid, töötab selle nimel, et küsida USA riigikassalt laenuks 8 miljardit dollarit, kirjutas CNN. Samuti soovitakse saada 10,5 miljardi dollari ulatuses laenugarantiisid, mis seotud General Motorsi, Chrysleri ja teiste autotootjate arvetega.

Autotootjad võtavad üldjuhul 45 päeva, et tasuda autoosade eest. Autoosade tootjad võtavad seniks aga laenu enda tagala kaitsmiseks, kuni arve saab tasutud. Nüüd aga teatavad autoosade tootjad, et General Motorsi ning Chrysleri arvete tagatisel on võimatu laenu saada. Lisaks tahetakse saada veel 7 miljardit dollarit, et nende kliendid, ehk autotootjad, suudaksid arveid maksta kümne päeva jooksul, mitte 45 päeva jooksul.

Autoosade tootjad annavad USAs tööd 600 000 inimesele. Autoosade tootjad kurdavad aga, et üks kaotatud töökoht autotööstuses tähendab nelja kaotatud töökohta harutööstuses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2009, 21:34
Otsi:

Ava täpsem otsing