Danske annus horribilis kärbib panga juhi palka

05. veebruar 2009, 12:56

Danske Banki 2008. aasta väga halva
tulemuse eest tuleb panga juhtkonnal leppida madalamate tasudega.

Panga tegevjuht Peter Straarup, kes on Taani kõrgeimalt tasustatud pangadirektor, peab tänavu leppima 4 miljoni Taani krooni võrra väiksema sissetulekuga. Seda aasta järel, mil Danske Banki kasum kahanes maksude järel 14 miljardi Taani krooni võrra, kirjutas majandusleht Börsen.

Tänavu saab Straarup palgaks 7,1 miljonit Taani krooni pluss 1,5 miljonit pensionifondi. Boonust ei tule.

„Majandusliku olukorra tõttu otsustati kontsernis vähendada boonuste maksmist. Juhtkond boonuseid ei saa,“ teatas pank.

Läinud aastal teenis Danske puhaskasumit miljard Taani krooni, mis on järsk kukkumine 2007. aastaga võrreldes, mil panga kasum peale makse oli 15 miljardit Taani krooni. Analüütikud ootasid vähemalt 7 miljardi Taani krooni suurust kasuminumbrit.

Pank plaanib nüüd Taani valitsuselt 26 miljardit Taani krooni abilaenu võtta, et tugevdada kapitalibaasi. Pangal on plaanis koondada 350 töötajat.

Eriti raske oli pangale viimane kvartal. Enne makse sai Danske Bank neljandas kvartalis kahjumit 7,127 miljardit Taani krooni (mullu kasum 4,2 miljardit DKK). Analüütikud ootasid 1,1 miljardit Taani krooni kasumit. Vahe tuli ootamatult suurest laenukahjumist. Laenukahjumid kasvasid 9,2 miljardile Taani kroonile. Ka alanud aastal prognoosib Danske Bank suuri laenukahjumeid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2009, 13:24
Otsi:

Ava täpsem otsing