Läti peaminister lõikab valitsemiskulusid

06. veebruar 2009, 10:13

Läti peaminister Ivars Godmanis tutvustas
eile oma plaani valitsemiskulude kärpimiseks.

Plaani raames on plaanis paljude riigi haldusalas olevate ametite ja institutsioonide liitmine, ministeeriumide arvu kärpimine seitsmeteistkümnelt 10-le, ministrite palkade kärpimine ning Läti „Riigi Teataja“ trükkimise lõpetamine – edaspidi ilmub väljaanne vaid elektroonilisel kujul, kirjutas täna majandusleht Biznes Baltija.

Godmanise ettepaneku järgi jääksid alles järgmised ministeeriumid: majandus- ja regionaalarengu ministeerium, rahandusministeerium, kaitseministeerium, välisministeerium, siseministeerium, perede, sotsiaal- ja tervishoiuministeerium, teaduse, hariduse ja kultuuriministeerium, justiitsministeerium, transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium ning põllumajandusministeerium.

Juba jaanuaris alanes ministrite palk. Varasema 2147 lati (47 792 krooni) asemel on ministri brutopalk nüüd 1825 latti (40 624 krooni).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2009, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing