Ivari Padar on sotside esinumber eurovalimistel

07. veebruar 2009, 14:56

Sotsiaaldemokraatide volikogu otsustas
täna, et 7. juunil toimuval Euroopa Parlamendi valimistel on erakonna esimees
Ivari Padar sotsiaaldemokraatide esinumber.

„Nii nagu meie eelmine esimees Toomas Hendrik Ilves, nii seisan ka mina oma erakonna eest, “ ütles Padar.

„Eelmistel eurovalimistel viis aastat tagasi osutusin europarlamenti valituks, toona pühendasin ennast sotsiaaldemokraatide juhtimisele Eestis. Nüüd kui meie erakond on kasvanud tugevaks jõuks ja sirgumas on uus esimees, näen et Eesti asja ei aeta ainult Tallinnas vaid ka Brüsselis,“ ütles rahandusminister Ivari Padar oma erakonnakaaslastele volikogus.

Enda väljakutseteks europarlamendis peab Ivari Padar just Euroopa Liidu eelarve poliitikat aga ka ühtset põllumajandus- ja energiapoliitikat.

Ivari Padar on kolm aastat olnud põllumajandus- ja kaks aastat rahandusminister ning seeläbi väga tihedas kokkupuutes Euroopa Liiduga, seisab erakonna teates. „Olen olnud täitevvõimu juures nii kandideerivas kui juba Euroopa Liitu kuuluvas Eestis, millest on kasvanud suur kogemuste pagas,“ ütles Padar.

Lõplik sotsiaaldemokraatide valimisnimekiri selgub 7. märtsil erakonna üldkogul Rahvusraamatukogus.

Euroopa Parlamendi valimistele kandideerimisest on teatanud ka praegused europarlamendi liikmed Katrin Saks ja Marianne Mikko ning riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser ja SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2009, 14:56
Otsi:

Ava täpsem otsing