Teatrite rahakott saab jälle kirvest

07. veebruar 2009, 10:16

Riik kärbib peale aasta algul olnud
8,22protsendilise vähendamise nüüd veelgi teatrite toetusi. Säästueelarve tõmbab
toetuse veel 7 protsenti väiksemaks.

Püksirihma peavad pingutama kõik Eesti teatrid, kirjutas Õhtuleht.

"Koos teatrijuhtidega leidsime, et ei ole õige ega õiglane hakata eelarvekärpe puhul üht teatrit teisele eelistama, kõiki peab toetuse vähenemine ühesuguselt puudutama," kinnitab kultuuriminister Laine Jänes. Tema sõnul tuleb kultuurieelarves kõikjal arvestada orienteeruvalt seitsmeprotsendilise lisakärpega. Seepärast kutsub minister teatreid üles teenima rohkem omatulu ja otsima abi kultuurisõbralikelt sponsoritelt.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2009, 10:16
Otsi:

Ava täpsem otsing