Maag kaalub kogu tootmise koondamist Jõhvi

09. veebruar 2009, 10:41

Maag Piimatööstus ei välista tulevikus kogu
tootmise koondamist Jõhvi, ent tegutseb praegu jätkuvalt selle nimel, et hoida
toimimas nii Jõhvis kui Rakveres asuv tööstus, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

"Tootmise täielikult Jõhvi toomine on üks võimalikke stsenaariume lähema viie aasta jooksul, ent selle tõenäosus pole üle 50%," ütles ASi Maag Piimatööstus juhataja Valdis Noppel.

"Praegu on selline aeg, kus peab olema varuks mitu stsenaariumi, et saaksime kiiresti muutuvas turuolukorras ruttu reageerida. Esialgu töötame ikkagi selle nimel, et tootmismaht säilitada ja anda mõlemale tööstusele tööd."

Osa tootmist on Rakverest juba Jõhvi üle toodud - ja vastupidi, nõnda et ühte ja sama toodet kahes kohas ei tehta. Jõhvis toodetakse kodujuustu ja kohupiimatooteid, jäätist ja võid, Rakveres joogipiima, jogurteid ja keefirit.

Jõhvi majal oleks Noppeli sõnul Rakvere tootmise ees mitu eelist: planeering, ehituslik seis ja krundi suurus: "Tootmispotentsiaal on Jõhvis suurem ning jätkusuutlikkuse seisukohalt pole kõige mõistlikum ka Rakvere tootmise asukoht keset linna."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2009, 12:26
Otsi:

Ava täpsem otsing