Tööriistatootja Qvalda maailmavallutus lõppes pankrotiga

09. veebruar 2009, 13:12

Reedel kuulutas Harju Maakohus välja
käsitööriistade tootja Qvalda Tools pankroti.

Akutrelle ja muid elektrilisi käsitööriistu Qvalda nime all müünud firma alustas mõne aasta eest suure hooga. Hiinast tellitud tööriistadega plaaniti vallutada Ida-Euroopa turg, samuti saadi ülihea leping Türgis.

"Türgi turg on väga kinnine, elasin kaks kuud kohal ja sain lõpuks Qvalda toodetele ka Türgi standardi. Ei ole olemas lahendamatuid olukordi, on saamatud inimesed," rääkis üks firma toonastest omanikest Veiko Huuse kahe aasta eest Äripäevale.

Samaks aastaks ootasid juhid ettevõttele 30miljonilist ekspordikäivet.

Firma endine tegevjuht Edvin Ollin ütles, et kui omanike nägemused firma arengust lähevad lahku, siis võis esialgne entusiasm jahtuda. "Bauhofi näol oli meil suur partner, kuid ma pole ka seal enam Qvalda tooteid näinud," lisas 2007. aasta suvel tegevjuhi kohalt lahkunud Ollin.

Äripäeva infopanga Agent andmeil on Qvalda Toolsi omanikeks Evald-Hannes Kree ning läbi firmade Anar Eiskop, Ahto Pärn, Ken Kanarik, Agor Eiskop, Lauri Mägi, Riivo Liin ja Kalev Sakjas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2009, 16:16
Otsi:

Ava täpsem otsing