Neljapäev 27. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Elmut Paavel: omanik oli Jelgava lihatööstusega hädas

10. veebruar 2009, 18:27

Elupõline lihatööstur Elmut Paavel ütles
Äripäevale, et mullu tapetud Aigars Lusise ema Livija tahtis Jelgava
lihatööstust müüa, kuna selle haldamine käis naisele üle jõu.

Paavel märkis, et vaatamata suhteliselt uuele tehnoloogiale jäi Jelgava lihatööstuse hind kindlalt alla 10 miljoni euro (156 miljoni krooni). Täpne hind sõltub aga lihatööstuse bilansi seisust ning kohustuste suurusest.

"Tehnoloogia oli Jelgavas suhteliselt uus ja tundsin eelmisi omanikke," rääkis Paavel. Aastaid Valga lihatööstust juhtinud Paavel täpsustas, et tundis isiklikult nii Jelgava lihatööstuse erastamisjärgset omanikku, kelleks oli üks ministeeriumiametnik kui ka Lusiseid, isa ja poega. Aigars Lusis oli tapmise hetkel vaid 28 aastat vana.

Paavel ütles, et ta ise pole küll Jelgava lihatööstElmut Paavel, lihatöösturElmut Paavel, lihatöösturust vaatamas käinud, kuid Lusised külastasid Valga lihatööstust ja küsisid temalt ettevõtte majandamises nõu. "Lätis on lihatööstust suhteliselt keeruline juhtida, et seal ka midagi alles jääks. Kui Eestis tuleb ettevõtet juhil silma peal hoida 24 tundi ööpäevas, siis Lätis tuleb seda teha 48 tundi," selgitas Paavel, "lihatööstus on selline peen värk."

"Proua oli suhteliselt hädas sellega," ütles Paavel. "Ta tahtiski lihatööstust maha müüa, sest ei suutnud seda hallata."

Paaveli sõnul tegeles Jelgava lihatööstuse toodangu Eestisse vahendamisega Wõro Kommerts, kuid võimalik, et uus omanik vaatab koostöölepingu üle.

"Uusi omanikke ma ei tunne," ütles Paavel ja märkis samas, et välismaalaste kätte läinud Läti toiduainetööstuse ettevõtted on vaatamata uute omanike pingutustele peaaegu eranditult põhja läinud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2009, 20:11
Otsi:

Ava täpsem otsing