Pärnu spa kärbib 400 töötaja palku

13. veebruar 2009, 18:15

Tervise sanatooriumi ja Tervise Paradiisi
ligikaudu neljasadat töötajat ootab lähiajal kuni kahekümneprotsendiline
palgakaotus.

“Nõudluse ja pakkumise vahekorras on hinnatasemed langenud sinnamaale, et kulude korrigeerimine on hädavajalik,” selgitas AS Sanatoorium Tervise juhatuse liige Jaan Ratnik Pärnu Postimehele. Tööjõukulud, mida Tervise kontsernis 15-20 protsendi võrra vähendatakse, on aga spaa- ja sanatooriumiäris üks suurimaid kuluartikleid.

Teoreetiliselt, kui nõudlus kasvab, peaks töötajate palgadki uuesti tõusma. “Ilmselgelt aga ei saa siin vaadata ühte või kahte suvekuud, see peab ikkagi aasta lõikes tähendama nõudluse ja hinnataseme tõusu,” täpsustas Ratnik, andes mõista, et niipea pole palkade taas praegusele tasemele kerkimist loota.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. February 2009, 18:15
Otsi:

Ava täpsem otsing