Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti Panga juhid räägivad vastakat juttu

17. veebruar 2009, 12:31

Eesti Panga asepresidendi Märten Rossi
sõnul võib täna avalikustatava majandusprognoosi järgi öelda, et järgmisel
aastal võib majandus ka kasvada. Eesti Panga asepresident Andres Sutt ütles aga
veel eelmisel nädalal, et majanduse temperatuur on miinuspoolel ka järgmisel
aastal.

Eesti Pank avalikustas täna uue majandusprognoosi. Panga asepresident Märten Ross andis juba ETV saates "Terevisioon" mõista, et selle järgi võib järgmisel aastal majandus juba kasvama hakata. Avaldatud Eesti Panga erakorralise põhiprognoosi alusel on Eesti SKP kasv sel aastal -5,5% ja 2010. aastal 1%.

Eesti Panga asepresident Andres Sutt ütles aga eelmisel nädalal toimunud majandusfoorumil "Tuulelohe lend" esinedes, et majanduse temperatuur on ka järgmisel aastal miinuspoolel.

"Kui me vaatame ebamäärasust, mis tuleviku suhtes on, siis ilmselt on tark olla valmis kehvema arengu jaoks. Meie oluliste kaubanduspartnerite majandus kahaneb keskmiselt 3%. Eesti majanduse jaoks tähendab see seda, et sellel aastal ulatub majanduslangus riskistsenaariumi järgi 9% ja oleme miinuspoolele ka järgmisel aastal," märkis Sutt möödunud reedel ja lisas, et Eesti on oma majandusega tagasi 2006. aastas, mis tähendab, et ka ettevõtete käibed ja müügimahud liiguvad tagasi sellele tasemetele.

Sutt soovitas ettevõtetel teha oma äriplaanid ümber arvestusega, et madalseis ei kesta mitte 1-2 aastat, vaid kauem. "Kui selle põhimõtte järgi tegevus ümber korraldada, on see ettevõte keerulisteks aegadeks hästi valmistunud. Sama stsenaariumi järgi peaks tegutsema ka riik – kui majandus väheneb, on selge, et ka riigieelarve ei saa enam olla endises mahus," ütles Eesti Panga asepresident.

Märten Ross ja Andres Sutt Märten Ross ja Andres Sutt

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing