Mart Laar: praegu kihutavad kaks rongi meeletu kiirusega kokku

17. veebruar 2009, 15:53

Minister Rein Langi plaanitavat
palgakärbete reformi kommenteerides märkis riigikogu liige Mart Laar, et ei
tahaks seda lausa värdjalikuks eelnõuks kutsuda, sest lahendus tuleb leida ja
praegu "kihutavad kaks rongi meeletu kiirusega kokku."

"Mingisugune lahendus tuleb leida. Ma ei ütle, kas see konkreetne Langi idee on mõistlik, kuid mingil kujul see küsimus lahendada tuleb. Ma ei taha siin vastata nii, kutsudes seda otse värdjalikuks eelnõuks," märkis Laar, kommenteerides justiitsminister Rein Langi ettepanekut lubada ettevõtetel kahenädalase etteteatamisega töötajatel kuni 7% palku kärpida.

Valitsus peab Laari sõnul leidma praktilise lahenduse, sest probleem on olemas. "Ma olen korduvalt pakkunud, et härra Lang, ametiühingud või sotsiaaldemokraadid peaksid selles küsimuses kokku istuma, probleem on olemas. Kui me tahame selle kärpe muuta reaalseks, mitte jätta seda virtuaalseks, mille oht on olemas, siis on vaja seadusandlikke sammu astuda. Kas need on nii radikaalsed, nagu härra Lang välja käis, on iseasi. Kuid siis tuleks öelda, millised need sammud on," lausus Laar.

"Praegu on kaks rongi üksteisega täie hooga kokku sõitmas ja tulemus on kõigile osapooltele halb. Praegu ma olen pessimist, sest rongid kihutavad kokku meeletu kiirusega," lisas ta.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 17:11
Otsi:

Ava täpsem otsing