Haldusreformi asemel valiti Lasnamäel linnapea Savisaart

19. veebruar 2009, 07:48

Tallinna linnaosasid kaotavale
haldusreformile «jah» või «ei» ütlemise asemel oli eile Lasnamäe
hääletuspunktides käinud inimeste jaoks olulisem toetuse avaldamine Edgar
Savisaarele ja tema juhitud Keskerakonnale.

"Reformierakond tahab siin midagi korraldada, kuid mina olen Keskerakonna ja Savisaare poolt!" teatas eile Mustakivi keskuses sõjakalt meelestatud keskealine punapäine naine, kes andis toetushääle linnaosasid kaotavale haldusreformile, kes oli samal moel veennud hääletama kaasas olnud naise, kirjutab Postimees.

Ridamisi oli juhtumeid, kus juba hääletanud inimesed tõid valimispunkti teisi ja näitasid, kuhu tuleb «jah» kirjutada. Idakeskuses haaras üks tunkedes keskealine mees aga ootamatult kaasa terve paki hääletussedeleid ja ütles, et viib need oma töökaaslastele.

Valimisurnidesse võis lasta ka ajalehtedest välja lõigatud sedeleid ning väidetavalt toodi neidki usinalt, üks valijatest lausa väikese pakina. Linnavalitsuse venekeelse ajalehe Stolitsa esmaspäevane number lubas lehest sedeli välja lõiganute vahel loosida 5000-kroonise kinkekaardi.

Tallinna linnakantselei meediajuht Georg Pelisaar ütles, et kontrolli hääletamise üles tehakse pisteliselt, sest kui kõiki ankeete elanikeregistri järgi kontrollima, oleks see suur töö. "Kui oleks tahtnud nii täpselt tallinlaste arvamust teada saada, oleks pidanud rahvahääletuse tegema," ütles Pelisaar.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 10:47
Otsi:

Ava täpsem otsing