Tugev kroon takistab Repo Vabrikute tööd

19. veebruar 2009, 19:30

Repo Vabrikud on pidanud mitmetest
tellimustest loobuma, kuna ostjate rahvusvaluutade devalveerumine on nende kauba
sihtturgudel konkurentsivõimetuks muutnud.

Puitlaastplaadi tootja Repo kümne eksportriigi rahvusvaluutad on euro, seega ka krooni suhtes märgatavalt odavnenud, mistõttu on nende toodang muutunud sealsetel turgudel liiga kalliks, kirjutas Põhjarannik. Sestap on Repo Vabrikud loobunud üliodavaks muutunud tellimustest. Töö vähenemise tõttu töötab tehas osalise tööajaga.

«Viimase 6 kuuga on euroga seotud krooni kurss ja sellest tulenevalt meie plaadi hind tõusnud praktiliselt kõikidel eksportturgudel, kuhu me plaati müüme. Rahvusvaluutad on devalveerunud kümnes sihtriigis, alustades 20 protsendist Rootsis ning lõpetades 60 protsendiga Ukrainas,» rääkis Repo Vabrikute juhataja Tiit Kolk.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. July 2009, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing