Sweco: alanud mõõn tingis aktsiate müügihuvi

20. veebruar 2009, 14:26

Aktsiate müük on olnud pidev protsess
ettevõtete ühinemise järel, kuid edaspidi langev aktsia hind tekitas
sügisese müügihuvi, ütles Sweco Projekt juhatuse esimees ja endine
aktsionär Aare Uusalu.

“Aktsiate müük on olnud pidev protsess ühinemise järel. Ma ei saaks öelda, et mingi kiire liikumine on mingil ajal toimunud,” kommenteeris ta ettevõtte aktsiate liikumist eelmise aasta sügise ja tänavu veebruari vahel.

“Ühinemise ajal oli aktsia hind küllaltki soodne kohalike aktsionäride jaoks, edaspidi majandus langeb ja tõenäoliselt langeb ka aktsia hind mõneks aastaks. Sellest on tingitud müügihuvi,” lisas ta.

Uusalu sõnul pole keegi aktsiate ostu-müügi initsiatiivi üles näidanud. “Rootslased ei ole olnud väga huvitatud nende ostmisest ega ka inimesed pole neid massiliselt müünud kunagi. Protsess on oma loomulikku rada pidi käinud,” märkis Uusalu.

“Müüjaid on olnud kõikidest endistest firmadest (ETP Grupp, Eesti Projekt ja Sweco Eesti), siin ei saa kedagi eraldi välja tuua. On küllalt selliseid, kes on kõik oma aktsiad ära müünud,” ütles ta. Uusalu tunnistas, et kuulub ka ise viimaste hulka. “Müüsin 2008. aasta sügise ja selle aasta veebruari vahel kõik oma Sweco aktsiad.”

Ta lisas, et aktsionäride arv oli enne ühinemist 96 ja viimane arv on Uusalu andmetel 28.

“Kuna Rootsi poole käes oli enamusosalus kogu aeg, on nad saanud teha kogu aeg kõik otsused, mida on tahtnud. Aktsionäride kooseisu muutus õiguslikust ei muuda seisukohast midagi. See muudab juhtimise lihtsamaks – aktsionäride koosolekul pole enam nii suurt aktsionäride hulka, aktsionäre on järel algusega võrreldes 1/3,” rääkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing