Venemaa nabis kinni Eesti kodanikust Madoffi

20. veebruar 2009, 18:49

Peterburis vahistati finantspüramiidi
Rubiin üks juhte ja eestvedajaid, Eesti kodakondsusega Aleksandr Fedin, kirjutas
Fontanka.ru.

Ennast suureks ja arenevaks valdusfirmaks tituleerinud Rubiin katkestas tegevuse 21. veebruaril 2008, olles selleks ajaks tegutsenud üle kahe aasta. Rubiini peamised kontorid asusid Peterburis, regionaalsed esindused aga rohkem kui 300 Venemaa asustatud punktis, aga ka Valgevenes, Ukrainas, Lätis, Leedus, Eestis, Saksamaal, Luksemburgis, Hollandis, Suurbritannias ja USAs.

Venemaal investeeris Rubiini äridesse üle 100 000 inimese, ainuüksi Peterburis oli investoreid 20 000. Rubiini käsutusse kogunes kümneid miljardeid rublasid.

Fedin on Eesti kodanik ja ta elas viimasel ajal koos perega Eestis. Uurimisorganite väitel ei saanud nad Eestis redutava Fediniga ühendust, mees ise on aga öelnud, et ta pole end kellegi eest varjanud. Veebruari keskel sõitis ta Peterburi ehitatavat Lomonossovi sadamat vaatama.

Läti Delfi vahendas, et Eestis juhtis Fedin ettevõtet "Baltiiskaja tranzitnaja kompanija". Äriregistri andmetel on tegu OÜga Baltic Transit Agency, mille põhitegevusalaks on hoonestusprojektide arendamine. Fedini äripartneriks on selles firmas Jevgeni Korenevski. Ettevõte omandati möödunud aasta esimeses pooles.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2009, 18:49
Otsi:

Ava täpsem otsing